Mitt syn på kosthold

13.04.2013 // kl.19:32 // Blogg // Ingen kommentarer

Mitt syn på kosthold er at vi som mennesker i dag har gjort en stor utviking når det gjelder hjernen og nyere teknologi. Men vi glemmer at kroppen vår fortsatt er den samme som for flere tusen år siden! Kroppen vår er laget for gode råvarer og uraffinerte produkter. Den tåler rett og slett ikke overfloden av hvitt mel, fett, E-stoffer  og sukker som finnes i mage personers kosthold i dag. Og dette ser vi jo alle sammen, for økningen i fedme har jo steget noe helt sykt de siste ti årene.

Det handler aller mest om å holde balansen mellom matvarer som gir deg de næringsstoffene og vitaminene du trenger i løpet av en dag samt å holde aktivitets nivået ditt jevnt oppe. Det med å være sunn handler ikke om å sulte seg selv eller å spise mat som smaker pyton. Nei tvert i mot! Det handler om å spise den maten kroppen din vil ha og setter pris på. Kroppen vår er noe vi må sette så utrolig mye pris på, uansett hvordan vi ser ut! Det er en gave til oss og vi må behandle den som alt annet vi får i gave. Vi må ta vare på den og gi den respekt.

Det eneste et godt kosthold vil resultere i er at DU får mer overskudd, blir gladere, føler deg bedre, lever lengre og friskere! Det er faktisk ikke så vanskelig heller. Jeg trodde lenge det, men du må starte lett og ikke tenke at du kommer til å klare å legge om hele kostholdet i løpet av natten! For det går ikke. Jeg skal fortelle dere at jeg har måtte prøve og feile mange ganger selv, men her jeg er akkurat nå  i forhold til helsen min har jeg aldri følt meg bedre og lykkligere - og jeg savner ikke min forrige kosthold en eneste plass!

Jeg håper virkelig dere som gadd lese dette forstår hva jeg mener. Mange rundt meg tror jeg er på en diett, eller prøver å gå ned i vekt. Men slik er det ikke! Dette er en livsstil og den har gitt meg så utolig mye! Og fremover vil det komme flere mat-tips og eksempler på hvilke matvarer du burde ha hjemme.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits